Autorondreis.nlLogo SGR
Auto rondreis

10-daagse autorondreis Normandië, Bretagne en Loire

Al enkele jaren in het programma en nog steeds een favoriet! Maak kennis met “La France” via onze rondreis door 3 verschillende streken, Normandië, Bretagne en Loire Atlantique. Wij waren blij verrast door deze prachtige autorondreis. Wacht niet langer, reserveer en ervaar het zelf!

De rondreis Normandië, Bretagne en Loire van Autorondreis.nl van dag 1 t/m 10

Dag 1: Heenreis (ca. 595 km)
Naar Best Western Hotel Du Vallon in Trouville

Naar Best Western Hotel Du Vallon in Trouville
Vanaf Antwerpen richting Gent. Bij Roubaix steekt u de Franse grens over. Na Amiens, via glooiend landschap en de tolbrug 'Le Pont Normandie', naar de 1ste bestemming van de autorondreis het Best Western hotel du Vallon in Trouville.

 Dag 2 en 3
Jumelle Trouville et Deauville
Trouville sur Mer,optimaal genieten van deze kleurrijke stad. U bent zo in de vissershaven met het historisch centrum, Office du Tourisme en casino. Net over de Pont des Belges ligt de tweelingstad Deauville, die andere mondaine badplaats.

Cider en Calvados
Het oude centrum van Lisieux met de fraaie Basiliek van Ste. Therese is een bezoek zeker waard. Tijd voor een tour. We rijden bij La Boissière “de cider- en calvadosroute” Een route langs rustige wegen door een prachtig landschap. Veelvuldig rijden we onder de hagen door die als groene poort over de weg hangen. En weet u wie de dorpjes als Cambremer en Beuvron-en-Auge heeft geschilderd!? Stop bij een restaurantje, neem een tafeltje voor 2 en vraag naar een “Pommeau”. Een mengsel van jonge calvados met appel, dat 14 maanden op eikenhout heeft gerijpt. Heerlijk als aperitief! Wilt u een ouderwetse Normandische cidermakerij zien? Ga dan naar Calvados Pierre Huet in Cambremer.

Dag 4 Een nieuwe bestemming
Van Trouville naar Hotel Balmoral, Dinard aan de Bretonse kust (ca. 295 km).
Even langs Caen en dan de route richting de granietformatie Mont-Saint-Michel. Al van ver verrijst dit rotseiland uit zee. Mont–Saint-Michel, een eilandje met een beroemde abdij voor de kust van Normandië is een van de wonderen van de westerse wereld en is in 1979 uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is een getijden eiland en dus alleen bereikbaar bij eb. Auto rondreizigers opgelet! Op het eiland tref je een traditionele en zeer sfeervolle herberg, 'La Mere Poulard' waar ze een uitstekende omelet maken.

Dag 5
Le Fôret Hunaudaie et Côte d'Émeraude
Op weg naar Lamballe passeert u Le Chateau Hunaudaye. De route naar Erquy rijdt u via de smaragdgroene kust. U passeert mooie baaien en stranden. Bij Cap Fréhel of te wel de bekende “witte rotsen” ligt ook de broedkamer van vele zeevogels. Het laatste stuk van de excursie gaat langs de vesting Fort la Latte vanwaar u een prachtig zicht heeft over de Baie de la Frenaye.

Côte de Granit Rose 
Dag 7 Een nieuwe bestemming
Van Dinard naar Hotel du Beryl in Saint Brevin les Pins (ca. 195 km)
Vandaag op het programma de nieuwe bestemming welke we bereiken via de gezellige wegen door de bossen van Forêt Paimpont en het heuvellandschap van de Loire met als eindbestemming hotel du Beryl.

Île de Noirmoutier
Onze route leidt langs de Atlantische Oceaan met een overweldigende natuur, soms zeer stille dorpjes en intieme stadjes als Pornic. Komt u bij laag tij aan bezoek dan het eiland en gelijknamige stadje Noirmoutier. Een vriendelijk stadje met een haven en het uitzichtspunt van l'Herbaudière. Schijnt de zon? Geniet dan van de zonmomenten aan de goudgele Plages.

Parc la Brière et St. Nazaire
We brengen een bezoek aan het oude centrum St. Nazaire, stad van twintig stranden aan de monding van de rivier de Seine. Tijd over? Bezoek dan de indrukwekkende onderzeeboot. Het tweede deel van de route gaat door Le Grande Brière, het uitgestrekte natuurpark met een exceptioneel grote variatie in flora en fauna. Om daarna weer terug te keren naar Saint Brevin langs rotskusten, baaien en zandstranden.

Dag 10
De thuisreis (ca. 910 km)
Afscheid van deze west Frankrijk tour. Via Nantes, Le Mans en Parijs komen België en daarmee ook Nederland weer in het zicht. Wij hopen dat u heeft genoten. De schitterende foto’s welke u heeft gemaakt, zorgen ervoor dat u deze autorondreis niet snel zult vergeten. Vandaag rijdt u de natuurroute 'Corniche Bretonne'. Deze ligt aan de westkust van Bretagne. U heeft machtige uitzichten over de zee en rechts het schiereiland met Perros Quirec. Op weg naar Pointe de l'Arcouest passeert u Treguier en Paimpol. Hier heeft u een prachtig zicht op de 'roze' rotskust van Ill de Bréhat. Voor het laatste deel van deze reis volgt u de “heuvel route” langs de stranden van Bonaparte en de Côte du Goélo.  

 

                                        

 

 

Autorondreis Normandie, Bretagne