Autorondreis.nlLogo SGR
Auto rondreis

Autorondreis Sicilië

Autorondreizen in Italië - Sicilië. Autorondreis.nl heeft een rondreis in Italië - Sicilië geselecteerd. Een rondreis met de auto waarbij het oeroude Sicilië geproefd en beleefd wordt. Deze prachtige 12 daagse rondreis maak je al vanaf € 530,- p.p. Dit is voor 11 overnachtingen op basis van logies en ontbijt.


Sicilië is het grootste eiland van Italië en heeft een kustlijn van meer dan 1000 kilometer. Sicilië is dan ook ideaal voor een autorondreis waarbij het strand centraal kan staan. Wat dacht u van heerlijk lunchen in de gezellige strandtentjes direct aan zee? Sicilië wordt slechts gescheiden van het Italiaanse vasteland door een 3 kilometer brede zeestraat bij Messina op Sicilië en bij Reggio di Calabria in het zuidelijkste puntje van de laars van Italië.

Aan de Noordkust tussen Palermo en Messina liggen mooie zandstranden. Hier is het ook voor kinderen ideaal. De zee wordt langzaam dieper. Het binnenland is ongerept en was ooit bijna onbewoond. De Etna is de grootste actieve vulkaan van Europa en reikt tot een hoogte van 3300 meter. Wist u dat er zelfs in de winter geskied wordt? In de zomer is een bezoek aan de Etna ook de moeite waard. De Etna ligt in een beschermd natuurgebied genaamd Parco regionale dell’ Etna.

Tip; een dagtrip tijdens uw autorondreis naar het park en de Etna op Sicilië moet u absoluut inplannen. 
 
 

De Siciliaanse keuken
Een gevarieerde keuken met veel invloeden van buitenaf. Invloed van de Arabieren en de Romeinen maar ook uit Spanje en Griekenland. De Arabieren introduceerden specerijen en het suikerriet.Natuurlijk wordt het suikerriet gebruikt om Marsepein te maken. Een ander merkwaardig zoet gerecht is "caponata san Bernardo" : Aubergines in een saus van pure chocolade, amandelen, suiker, azijn en geroosterde broodkruimels welke op smaak zijn gebracht.12-daagse rondreis Sicilië 

Het zonnige eiland Sicilië ontdekt u perfect in onze autorondreis Sightseeing over een verbluffend eiland. Sicilië wordt gezien als een smeltkroes van verschillende culturen. Het kenmerkt zich door vruchtbare valleien, groene dennenbossen en de witte top van de Etna maakt het landschap compleet. Altijd al een keer willen bezoeken? Reserveer dan onze 12 daagse autorondreis en uw droom komt uit!

Enkele hotels suggesties;

Hotel del Santuario: Centraal gelegen in Siracusa. Een heerlijk begin van uw verblijf op Sicilië.

Hotel San Baglio: Onlangs gerenoveerde boerenhoeve in het achterland van Agrigento op enkele kilometers van Naro.

Hotel Baglio Santacroce: Net buiten Trapani op een heuvel met een schitterend uitzicht over de Golf van Cormino.

Hotel Casena dei Colli: een ware villa met vanuit de tuin zicht op de berg Monte Pellegrino en vlakbij Palermo.

Hotel Sole Castello: een gastvrij hotel met een adembenemende vergezicht op de baai van Naxos en de Etna.
Het is Casena dei Collie.

Autorondreis Italië - Sicilië - Rondreis Italië - Sicilië
 

 

 

 

 


De Sicilianen zijn ware ijsmeesters: pistache-ijs, cassata of granita al caffè. Dit zijn heerlijke varianten. Heel lokaal is de "granita": een waterig ijsje (soms met slagroom) geserveerd met een broodje. Het broodje dient men in het ijsje te dopen. Het wordt doorgaans als ontbijt genuttigd.