Autorondreis.nlLogo SGR
Auto rondreis

9 daagse autorondreis Slovenië en Kroatië

Twee Balkanlanden, met een totaal verschillend karakter maar verenigd in een top vakantie. Slovenië is omringd door Alpenlanden en Kroatië ligt aan de Adriatische Zee. Maak deze zonnige rondreis door de Kvarner Rivièra, bezoek het bekende paleis van de Aartsbisschop en de Sint Nicolaaskerk in Ljubljana. Neem de gondel om het meer van Bled te verkennen en ervaar Istrië met de romantische kleine baaien en natuurlijk gevormde haventjes. U staat versteld van het paradijselijk blauwe water en de prachtige natuur.

Dag 1 t/m 4
De Heenreis naar Hotel Golf (ca. 1145 km)
Rijdt u de afstand in 1 keer? Geniet van het mooie landschap onderweg. In Beieren gaat u de grens over naar Oostenrijk en komt u in het Salzburgerland. Door Karinthië en de Wörthersee komt u bij de Karwanken. Slovenië komt u binnen bij de Loiblpas. Het laatste stuk is de afdaling naar het Savadal, naar Hotel Golf in Bled.

Het Meer van Bled
Bled direct aan het meer. Met een stadspark met prachtige oude villa’s. De stad heeft een heus casino en een gloednieuw winkelcentrum. Een ochtendje traditie? Maak een koetstochtje met een fiaker om zo van het meer optimaal te genieten. Over het water met de gondelier bezoekt u het eilandje met het beroemde museumkerkje.

Bos, water en uitzicht
Vandaag op pad naar Bohinjska Bistrica. We passeren de Villa Bled, de voormalig zomerresidentie van Josip Broz, Tito. We rijden langs het Meer van Bohinj door een zeer dicht begroeide weg. Een lekkere wandeling naar de Savica waterval. Om van een mooi uitzicht over de Julische Alpen en het meer te beschikken, neemt u de cabinelift omhoog.

De Koninginnerit
Vroeg naar Italië voor de markt in Tarvisio. Veel bochtenwerk tijdens de rit over de Predilpas terug naar Slovenië. Daar bezoeken we Bovec. Het is alweer lunchtijd. Wij adviseren het restaurant “gasthaus”Martinov Hram midden in het centrum. Hier eten de locals ook hun eigen streekgerechten. Door het riviertje de Soca te volgen krijg je een goed beeld van Julische Alpen. Haarspeldbocht naar haarspeldbocht op weg naar de Vrsic, de pas op 1611 meter. De cirkel is rond bij aankomst bij de wintersportplaats Kranjska Gora. Ook in de zomer een veel bezochte plek.

Dag 5 t/m 8
Een nieuwe bestemming op naar Hotel Marina in Selce (ca. 135 km)
Op weg naar Kroatïe, een land met veel cultuur en geschiedenis. Een prachtige route naar Selce. We bezoeken de grotten van Postojna en Predjamski Grad, het in de rots uitgehouwen kasteel. Bij Rupa gaan we van Slovenië naar Kroatië. Via de Baai van Bakar, met uitzicht op Krk, via Crikvenica naar hotel Marina.

Vinodol en Crikvenica
Om de omgeving te verkennen kunt u een kleine rondrit maken door het Vinodol, wat zicht uitstrekt van Krizisce tot Ledenice. De kleine dorpjes als Bribir, Grizane, Tribalje en Drivenik zien weinig toeristen. Ze zwaaien nog net niet naar iedere buitenlander. Hier ziet u waar een groot deel van de mensen woont en leeft. In de gezellige haven van Crikvenica hebben vele eigenaren hun bootjes liggen. Zij laten u graag, tegen een kleine betaling de interessante plekjes zien.

Het wonder Plitvice
Vandaag vroeg op want de ochtendzon is het moois op de Vratnikpas in het Velebit gebergte. Eerst langs de rotsen van de kust naar Senj. Bovenaan de pas heeft u een prachtig uitzicht over de drie grote eilanden Krk, Cres en Rab. Hier bent u ook bijna in het Unesco Nationaal Park Plitvice. Het wordt wel eens een wereldwonder genoemd door zijn machtig en kleurrijk schouwspel. We hebben het over de 16 terrasvormige meren gevormd door de vele watervallen.

Een dagje Otok Krk.
Neem de brug die het eiland Krk verbindt met het vasteland. De route voert naar de Oud-Romeinse stad Krk. Punat is daarna het uitgangspunt naar het Franciscaner eilandje Kosljun. Werp vanaf Vrbnik een blik op het vaste land om dan de subtropische plantengroei in het stadje Malinska te bekijken.

Dag 9: Terugreis (ca. 1425 km)
Het is tijd om de thuisreis te aanvaarden. Nog even een stukje door Slovenië dan volgt Oostenrijk en daarmee dus het afscheid van deze twee unieke landen. Wilt u niet het hele stuk in 1 keer naar huis rijden? Geen probleem, wij kunnen een hotel voor onderweg regelen.