Autorondreis.nlLogo SGR
Auto rondreis

Frankrijk

Frankrijk is het land van de alpinopet, stokbrood, croissant, de oude Deux Cheveaux, rode wijn en natuurlijk de eiffeltoren. Maar Frankrijk is meer dan dat.
Ontdekt Frankrijk tijdens een rondreis met de (eigen) auto. Autorondreis.nl heeft een aantal rondreizen door Frankrijk voor u geselecteerd.

  
 

Autorondreis Frankrijk Normandië

TIP: Maakt u een rondreis door Normandië, dan moet u vooral de Cider proeven. De Franse cider specifiek die uit Normandië, is het meest verfijnd. Deze cider heeft een unieke fruitige smaak. U kunt deze drinken tijdens de borrel (als borrel), als een aperitief of tijdens het diner.
Een andere beroemde drank uit Frankrijk is de Calvados. Zit er Calvados verwerkt in het gerecht? Drink dan bij de cider, met de krachtige smaak, uit de Pays d'Auge erbij. Dit zorgt voor een uitgebalanseerde smaak.  
Wilt u zelf ook proeven? Bekijk nu de 10-daagse rondreis Cider, Kaas en Calvados .

   
 

Autorondreis Frankrijk Bourgondië - Bourgogne

Een prachtige streek voor een autorondreis in Frankrijk is Bourgondië of wel Bourgonge op zijn Frans. Bourgondië is de wijnstreek bij uitstek en is onder andere de geboorteplaats van de Beaujolais. De Beaujolais is een van de beroemste rode wijnen en is in het algemeen licht en fruitig. Voorkeur is om de wijn enigszins gekoeld gedronken moet worden. En jong! U kent vast de Beaujolais Primeur feesten zowel in Frankrijkals in Nederland. Hier worden de jongste Beaujolais geschonken. Wilt u zelf een Beaujolais drinken in Frankrijk, kijkt u dan een op de rondreis die autorondreis.nl voor u heeft geselecteerd: "Rondreis proeven in Champagne, Bourgogne en Elzas".

In deze reis bezoekt u ook het centrum van de wijn: Beaune. En in de avond proeft u de echte Franse keuken in het
Hotel des Trois Maures.
Veel plezier in het distict 
Bourgondië en de streek Beaujolais!

  

Autorondreis Frankrijk Vogezen en Elzas

De Vogezen is voor de Nederlanders bijna bekend terrein. Vele Nederlanders hebben hier een 2de huis of zijn er voorgoed neergestrekken. En dat is ook niet verwondelijk, want het is een prachtige streek. Daarom heeft autorondreis.nl ook de rondreis "Rondreis door de Franse Vogezen en Elzas"
geselecteerd die een stop heeft in de Vogezen en u de tijd geeft om drie dagen rond te reizen met de auto.
En in de Elzas rijdt u de klassiere Panorama Route des Crêtes. Hier beklimt vervolgens de hoogste top in de Elzas, Le Grand Ballon (1426 m). Houdt u van lopen ga dan naar het uitgestrekte wandelgebied
"hoogvlakte Le Markstein". 

  

Rondreis Bretagne
Autorondreis Bretagne Normandië strand


Rondreis Normandië


Rondreis Normandië
Autorondreis Bretagne Normandië pier


Rondreis Normandië
Autorondreis Bretagne Normandië Toren


Rondreis Vogezen
Autorondreis Bretagne Normandië Vakhuiswerken


Rondreis Champagne
Autorondreis Bretagne Normandië Wijnvaten Cave


Rondreis Elzas
Autorondreis Frankrijk Elzas vakwerkhuizen


Rondreis Champagne
Autorondreis Frankrijk Elzas Champagne


Rondreis Elzas
Autorondreis Frankrijk Champagne Elzas landschap-kerk