Autorondreis.nlLogo SGR
Auto rondreis

Italië

Italië is een land dat bijzonder in trek is als vakantiebestemming. En zeker voor een rondreis met de eigen auto. Italië heeft een rijke cultuur, een heerlijk klimaat en een schitterend landschap. Of je nu naar Sicilië, Umbrië, Toscane of het Gardameer gaat, elke regio heeft een eigen karakter. En zeer geschikt voor een autorondreis. Autorondreis .nl heeft verschillende rondreizen met de auto voor u geselecteerd. In de kolom hiernaast staan de rondreizen in Italië per regio. 

   

Vele gebieden zijn uiteraard bekend. Iedereen kent wel de beelden van de meren zoals het Gardameer en Lago Maggiore, van de streken Toscane en Umbrië of de steden zoals Venetië, Rome, Florence en het stadsstaatje San Marino

Iets minder bekend is de streek Le Marche, in het midden oosten aan de Adriatische kust. Maar ook deze streek wordt door meer en meer Nederlanders bezocht. En niet onterecht. Het is een prachtige streek. Het mooiste stukje kust aan de Adriatische zee is de streek rond de stad Ancona. Hier ligt het Nationale park van de Conero. Vanuit de kust heb je een prachtige blik op deze kalkrijke berg.

  

Ook voor de wintersport kan je goed terecht in Italïe. Cervino gelegen tegen de Matterhorn, Aosta in de zuidelijke Alpen, maar je kan zelf skiën in de Appenijnen bij het Skigebied Abetone. Of zelf op de Etna op Sicilië. Ook in de zomer zijn deze gebieden heel goed te bezoeken met een autorondreis. 

Italië, het land van de monumenten

De Toren van Pisa, Het Colloseum en Monument van Victor Emanuel II (Altare della Patria) in Rome, De Sint Pieter Basiliek in Rome, Santa Maria del Fiore en kerk Santa Croce in Florence om maar wat monumenten in Italiaanse steden te noemen. Al deze monumenten zijn te bezoeken tijdens de autorondreizen die autorondreis .nl aanbied op deze site.  

Het Colloseum

Bekijk deze autorondreis

De Toren van Pisa

Bekijk deze autorondreis


Monument V. Emanuel 


Bekijk deze autorondreis  


KerkSanta Croce


Bekijk deze autorondreis


Sint Pieter Basiliek

Bekijk deze autorondreis


Santa Maria del Fiore


Bekijk deze autorondreis

 

Italië heeft een rijke cultuur. En deze cultuur heeft gezorgd voor een geweldige variatie aan monumenten. Elke stad en regio heeft wel zijn kerken, burchten, pleinen, aquaducten en theaters. Vele daarvan staan ook nog een op de werelderfgoedlijst van Unesco. Autorondreis.nl zet er daarvan tien op een rij.   

Een 10 tal Italiaanse monumenten op de werelderfgoedlijst Unseco


1. De Archeologische omgeving van Pompeii (nabij Napels)

2. Castel del Monte (nabij Bari)

 

3. Paleis van Savoye (nabij Turijn)

 

4. Historische centrum van Siena

5. Palazzi dei Rolli (Genua)

6. Necropolis van Pantalica (Syracuse)

7. Grachten van Venetië (Venetië)

8. Eeuwenoude rotstekeningen (Valcamonica)

9. Nuraghe van Barumini (nabij Cagliari)

10. Basiliek St. Franciscus (Assisi)

 

 

 

 

 

 

 

Rondreis
Italië Le Marche

Rondreis
Italië Toscane

Rondreis
Italië Umbrië

Rondreis
Italië Süd Tirol

Rondreis
Italië Apennijnen

Rondreis
Italië Sardinië

Rondreis
Italië Sicilië

Rondreis
Italië Gardameer

Rondreis 
Italië Bloemenriviera